7 destinacija koje morate posjetiti u Crnoj Gori

1. Kotor

Iako Jadranska obala može biti poprilično zauzeta u ljetnjim mjesecima, turistima koji masovno dolaze kruzerima iz svih krajeva svijeta, Bokokotorski zaliv, a konkretnije Stari grad Kotor uspijeva zadržati svoju ljepotu i šarm. Malo strmim penjanjem na tvrđavu San Đovani dobićete savršen pogled na prelijepi dio zemlje. Ukoliko ste u potrazi za povoljnim privatnim smještajem u Kotoru, ovdje pogledajte bogatu ponudu apartmani kotor.

2. Manastir Ostrog

Malo neprijatna vožnja planinskim putevima ne bi mogla biti vrijednija. Manastir Ostrog, smješten u planini, jedan je od najvažnijih mjesta za hodočašće na Balkanu. Unutrašnjost je podjednako atmosferska, sa ljudima u redovima – od kojih su neki šetali bosonogi na planinu – da bi dobili blagoslov i posjetili njegovo svetilište.

3. Nacionalni park Durmitor

Za adrenalinske zavisnike posjeta jednom od najlepših nacionalnih parkova Crne Gore je pravi pogodak. Zimi je puna skijaša, a tokom proljeća, ljeta i jeseni ima odlične planinarske staze i mogućnosti kajakaštva.

4. Perast

Posjeta starom gradu Perast je neophodna – uživajte u svježoj ribi, vinu vrhunskog kvaliteta i predivnom pogledu na Boko kotorski zaliv. Odavde možete brodom posjetiti i dva mala ali impresivna ostrva, Sveti Đorđe i Gospa od škrpjela.

5. Sveti Stefan

Nedaleko od Budve, ovo nekad tradicionalno ribarsko ostrvo je sada luksuzni hotel sa pet zvjezdica. Iako možda nećete biti u mogućnosti da ostanete u jednoj od ekskluzivnih soba, još uvijek se možete diviti nevjerovatnom pogledu na ostrvo i predivne plaže. Ukoliko ste u potrazi za povoljnim privatnim smještajem na Svetom Stefanu, ovdje pogledajte bogatu ponudu apartmani sveti stefan.

6. Njegošev mauzolej

Na vrhu jednog od najviših vrhova na Balkanu je veličanstveni raskošni mauzolej jednog od najvoljenijih vladara Crne Gore. Iako je prvobitno želio da se odmara u maloj kapeli koju je izgradio, uništena je tokom prvog svetskog rata i mauzolej je izgrađen kao zamjena. Unutrašnjost ima zlatom prekrivene zidove i ogromne statue, a spoljašnjost pogled se proteže preko većine Crne Gore.

7. Skadarsko jezero

Pogledajte gdje se Skadar susreće sa Albanijom u Nacionalnom parku Skadarskog jezera. Poznat po svojim spektakularnim pejzažima i različitim divljinama, ovo je jedan od najmirnijih parkova u Evropi. Ukoliko ste u potrazi za povoljnim privatnim smještajem u Baru, ovdje pogledajte bogatu ponudu apartmani bar.

Komentari

mood_bad
  • Nema komentara.
  • chat
    Dodaj komentar